Искушења Пређи на главни садржај

Искушења


Није мала ствар извојевана победа у Дубаију и то што тзв.Косово није ушло у Интерпол. Заправо, ово је доказ да је Србија ојачала своју дипломатију и да уме да се бори против највећих сила на дипломатском пољу. Директним лобирањем, посвећеношћу, повлачењем за рукав, како год. Победа је херојска и заиста је за поштовање.
Међутим, нисам еуфоричан, јер сам свестан шта нам следи. Свима је јасно да Србија јача на сваком пољу- економском и војном пре свега, а све више и на политичком. То је аларм који већ сада увелико блинка црвеним светлом, јер западно чедо по имену држава Косово са друге стране како време одмиче губи на сваком пољу. Отуда се пројектанитима тог недоношчета жури да што пре реше статусно питање њиховог чеда, а да би то урадили што повољније, мораће да прибегну радикалнијим притисцима према Србији.
Неко ће рећи да су небитне државе повукле признање независности Косова. Можда је то, ако се погледа моћ тих земаља истина, али оне су доказ пораза америчко-британске дипломатије по питању Косова и Метохије, јер свака од тих држава трпела је застрашујуће притиске, но без обзира на своју величину и моћ одолеле су силнима. Преко тих пораза, САД, Британија и њихови савезници свакако неће прећи олако. Немогуће је да такве силе допусте да их нека Србија побеђује на дипломатском пољу и зато сам више него сигуран да ће на нас кренути тек сада ужасни притисци. Отуда, победа извојевана у Дубаију мора да се посматра кроз призму пословице да се у добру не понесемо, а да се у злу не понизимо, јер после добра које смо извојевали, следи зло где ће покушати да нас натерају на понижење.
Нисам неко ко воли да ублажава ситуацију. Не волим ни да пренагљујем са закључцима, међутим када видим да тзв. Косово без икаквих проблема може да не испуни ниједну тачку из споразума за који је Европска унија гарант и да за то нема никакву санкцију, већ напротив, већина земаља Европске уније са све Великом Британијом и САД желе још да их награде уласком у Интерпол, онда није много потребно да се извуче закључак до којих граница је најмоћнија западна дипломатија спремна да иде да би своје недоношче изгурала као независну државу. Све ове таксе што тзв.Косово уводи према Србији нису плод идеја никаквог Харадинаја, нити Тачија. Њима као пијунима је то речено да ураде, јер саме по себи те мере су ван сваке памети и логике, али када се притисци појачавају, посебно када је јасно да досадашњи нису уродили плодом, онда се разум све више губи. Када се разум скроз погуби, рат је последња опција. Како сада ствари стоје, плашим се да добар део западних земаља Балкан гура ка тој опцији не размишљајући о стравичним последицама које могу да уследе. Више је него очигледно да западне земље, немају више никакву намеру да се разговори Београда са Шиптарима наставе. Њихов циљ је да ти преговори пропадну, а да Србија буде кривац за њихову пропаст, што би био повод за давање зеленог светла већ увелико успостављеној, мада још увек не и озваниченој, војсци тзв.Косова да покрене акцију упада у српске средине ради тобоже одбране суверенитета Косова. Србија тада не би имала избора, осим да се и она војно укључи у одбрану свог народа, а тада настаје тотални хаос и лагано Балкан одлази у неповрат.
Србија приоритетно мора све да учини како би сачувала мир. Но, пошто је све очигледније да највеће западне силе тај мир не желе, самим тим Србија је дужна да се припреми и за рат. Ту опцију не смемо никако да искључимо, а и баш због тога морамо још више да радимо на побољшању нашег диломатског положаја и оснажењу Србије у сваком погледу.

Браћо Срби, спремајмо се.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Сатиричар Запад Тодоровић

Чудо по имену Запад Тодоровић, тј.по твитер имену, а ваљда му је право Дашко Милиновић, за неупућене је сатиричар. Додуше, нико не зна коју је сатиру написао, али је кроз своје твитове сатирао Српску православну цркву, српске светитеље, Србе, политичке неистомишљенике и ко зна шта још. Веле за то што се зове Запад или Дашко, небитно скроз, да је чак и радио водитељ, но остаћу при томе што му је Мариника Тепић на твитеру дала титулу сатиричара. Рецимо, једна од његових "сатиричних" умотворина на твитеру је следеће садржине- "Мрзи ме да палим фотошоп па замисли: Слика Светог Саве како му Јован Дучић набија Острог у дупе, тетовирано на транџиној курчини". Није му страно да Србе прогласи фашистичким народом па је у свом онанисању по твитеру истакао паролу "Смрт фашизму. И народу. Око 79,6 % становништва Србије чини народ".
Зашто се иначе бавим овом појавом?
Елем, од дотичног сам пре неки дан добио на твитеру поруку следеће садржине: "Хоће ли сад свиња н…

Репрезентација Србије

Нећу овим писанијем да елаборирам нашу игру на Мондијалу. Укратко, од репрезентације нисам ништа ни очекивао да ће урадити, па самим тим немам за чим да нешто претерано жалим. За мене је била сензација што смо се уопште нашли у Русији.
Но, овде желим да поведем полемику о нечему што је истински проблем нашег репрезентативног фудбала, а ради се о навијачкој подршци националном тиму. Да будемо искрени, она не постоји, а све су већи изгледи да неће постојати ни у будуће. Репрезентацију Србије у фудбалу најмање гледа фудбалска публика, па су утакмице на полупразном "Рајку Митићу" по амбијенту сличне позоришној представи у "Звездара театру" . Не постоји ниједна навијачка песма за репрезентацију, нити постоји организовано навијање. Масу публике чине мамини и татини синови који су до улазница дошли преко везе, јер познају неког у Фудбалском савезу. У најбољем случају, понеку патриотску песму на стадиону запева публика која је дошла из Републике Српске или Црне Горе, пошт…

Одговор Борису Тадићу

Поштовани гимназијски професоре,

Осећате ли се макар мало посрамљени? Питате се зашто вас то питам. У томе је проблем професоре. Ви сте мене окарактерисали да сам екстремиста и због тога ме је режим који сте предводили држао на мерама ко зна колико година, што сте иначе сами признали. Зар вас није стид што нисте успели као педагог који ми је предавао психологију у Првој београдској гимназији другачије да ме усмерите у односу на екстремизам? Рецимо, ја сам се највише угледао на вас, посебно када сте предводили протесте испред америчке амбасаде и када сте палили америчку заставу у знак протеста зато што НАТО бомбардује Републику Српску. Сећам се да сте носили и паролу "Клинтоне миротворче колико си српске деце данас побио?". Хвала вам што сте тада позивали нас ђаке да вам се придружимо протесту који је организовала Демократска странка чији сте ви били секретар у том моменту. Нисам ни сањао да ћете неке од нас касније означити екстремистима због понашања које није било ни приб…